4 Gaini mititele

Cine stie daca Agatha nu s-a inspirat chiar dintr-o astfel de intâmplare? Erau 4 si erau ale vecinului.Sa nu credeti ca stam la tara ci dimpotriva,in buricul urbei.Da’ ii place omului sa aiba vietuitoare pe lânga casa lui.Asa ca si-a luat 4 gaini .Din alea mai pitice.Si pentru ca traim intr-o tara libera si democratica, au si gainile libertatea lor,se intelege.Si pentru ca traim in Uniunea Europeana si n-avem nevoie de vize, si-au spus si suratele gaini ca ar cam fi fost cazul sa viziteze si vecinii macar. Vecinii de la Vest suntem noi.Ne desparte un gard viu.Dar asta nu e un motiv sa se lase intimidate,nu,asa ca treceau mai greu,mai usor,la noi in gradina.Spre deliciul copiilor care le zburataceau care incotro.

Intr-o zi au aparut insa doar 3.Aceeasi miscare insa,ca si cum nimic nu s-ar fi intâmplat.Aceeasi zburataceala.

Intr-o alta zi au aparut doar 2.Intre timp am incercat sa le oprim a mai veni la noi blocând spatiul ala mai lejer in gardul viu, dar ele se incolonau si porneau tantos sa ocoleasca casa si sa vina prin fata,ca doar ce daca lua mai mult timp,ce alta graba era.

Si stateau amandoua la soare in fata casei,sau in pragul usii,sau ne mai scormoneau gradina de niste vietuitoare pe placul lor, de fapt daca ma gândesc bine,noi le serveam masa de prânz  – de-a dreptul autoservire.

Si intr-o alta zi ne-a mai vizitat doar una.Aceleasi tabieturi.Dar de una singura.

Pâna când a disparut si ea.

Intrebarea inca planeaza misterios : unde s-au dus gainile? Nu,nu le-a mâncat vecinul.Ne-a zis ca le tinea de placere. De una,are o teorie ca s-a apropiat prea mult de câinele altui vecin.Hm.Da’ restul?

In poza : ultima, la câteva zile inainte de disparitie 😉

4 thoughts on “4 Gaini mititele

  1. Pingback: Renovare si cocos | Silving

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s