Noapte…feerica?

Excavatoare feeric luminate,muncitori fosforescenti, lampi mari cu lumina, ca pe stadion, tevi si tuburi, zumzet de munca intensiva.La orele 20.30.Trecute.

Tot spectacolul asta are loc in gradina noastra.Marginita si de un gard viu in care acum râde hidos o gaura mare. (Tocmai bucata aia de gard am pus-o noi si am udat-o cu grija timp de zile la rând,urmarindu-i cu interes evolutia, se prinde ori ba in pamântul nostru ).O bormasina tocmai s-a incordat si a reinceput cu puteri noi. Un muncitor sta pe ceva care mie,pe intunericul asta,imi pare o imensa oala de lut- haha- da’ mai degraba cred ca e vreo bucata de teava.Sau ceva de genul.

Jumatate de oras e paralizat de lucrari la canalizare, acum i-a venit rândul si strazii noastre- de fapt i-a venit acum vreo 3 saptamani,dar desi eu ii vad pe muncitorii astia lucrand mai tot timpul-cu exceptia pauzei de pranz- se pare ca-s in urma cu planul,prin urmare pe la ora 16,cand as fi zis ca termina si pleaca la casele lor, ei au inceput sa dea tarcoale gradinii noastre si in secunda urmatoare deja sapau iar excavatorul ne strica gardul.Buna treaba. Ba in plus au mai stricat si cablul tv,pe care promit ca vor incerca sa-l repare, dar nu-s siguri ca vor reusi.Hm. Cred ca trebuie sa gasim o alta  alternativa de a ne petrece seara.Parca incepe sa se contureze o idee… cum e cu imbinatul muncii cu placerea? 🙂

Sau sa ma duc sa-i intreb pe oamenii astia,le-o fi foame,sete,le-o trebui vreun pat sa doarma dupa atata truda? Ca oricum dimineata ne trezim tot cu ei,la prima ora.Ce sa se mai oboseasca pana acasa atata drum.Sa le arat cum e cu vestita ospitalitate româneasca,daca tot is practic la mine in casa.Pai nu?

Parca tot prima idee parea mai interesanta…

Vuuuum.Tocmai se aude de afara si se zguduie nitel peretii si urechile mele.Excavatoare râd in luna,aurii (daca e sa parafrazez vestitul cântec al macaralelor).

Somn…usor?

Later Edit : au terminat la ora 21 si au astupat foarte frumos ,ba au pus si bucata de gard viu la loc.Tv-ul, e drept, tot nu merge inca,a doua zi dimineata.Dar merge la pranz.Iar nebunia s-a mutat la vecinul de vis-a-vis.

3 thoughts on “Noapte…feerica?

  1. Vrei sa-ti maintesc cum s-ar fi petrecut treaba asta in Ro? Ar fi venit echipa intr-o sambata la pranz, asaa, ti-ar fi scos gardul, ar fi plecat, ca se termina ziua de lucru. Peste vreo 3 zile, ca nimeni nu munceste lunea, ce naiba? ar fi venit si ar fi sapat o groapa maaare. Ar fi lasat-o nesemnalizata. Dupa 3 reclamatii, ar fi venit nenea cu banda si ar fi marcat-o corespunzator pentru urmatoarele 2 saptamani, ca tocmai a stopat primariile platile spre antreprenor. Dupa multa asteptare, ar fi venit nenii cu tevile. Ar fi rut plasticele de semnalizare, dar nu e treaba lor sa astupe groapa, aia e alta echipa. Care echipa ar fi venit dupa vreo 3-4 zile, asa, si ar fi astupat cu pamant, ca asfaltul costa si primaria e in urma cu platile, iar. Gardul? Da’ pune-ti-l, cucoana, ce naiba ne crezi, peisagisti? Zi mersi ca ai drum…

    Deci, sa nu va plangeti, zic 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s