E preferata mea si e de impartasit si altora care n-au chef sau timp de framântat 😉 Am luat-o dintr-o carte a cumnata-mii, ea face pâinicile astea de fiecare data când are musafiri.
15 g drojdie
1/2 l apa rece
600 g faina (desigur faina mea e integrala)
1 1/2 lingurita sare (de mare- folosesc eu)
Drojdia se dizolva in apa, se adauga faina si sarea, se amesteca sa se omogenizeze.Rezulta un aluat mai moale care se pune intr-o punga de plastic inchisa si se da la frigider niste ore bune- eu il las peste noapte si doar in vasul in care amestec ingredientele, acoperit cu o folie de plastic,la frigider desigur.
Se iau gramajoare din compozitie,se pun in tava cu hartie de copt, se lasa cca. 20-25 min. la 225 grade.Rezulta 10-12 chifle.
Sau baghete : 12 min. la 275 grade.Aceeasi temperatura se poate folosi si pt.chifle dar timpul se reduce la 8 min.
Eu n-am incercat decât prima varianta.
Pingback: Pâine de dependenta « Silving