Meditatie de dimineata

În drum prin parc, la prima ora a diminetii, prin ploaie si printre copii grabiti spre scoala, cu miros de padure si pamânt reavan,iasomie ,soc si trandafir  mi-au venit in minte deodata versurile din “Luceafar” : “Trăind în cercul vostru strâmt/  Norocul vă petrece, /Ci eu în lumea mea mă simt /Nemuritor şi rece.” Nu le-am mai auzit sau citit de când am terminat scoala. Geniala poezie!

În drumul înapoi, cerul s-a luminat pentru niste momente, soarele a iesit parca dinadins dintre nori sa-mi zâmbeasca doar mie- si sub stralucirea lui m-am simtit  un mic Luceafar. Am lasat ploaia in urma, odata cu noaptea  si am stralucit clar pe cerul de dimineata.Poate ca noptile sunt facute pentru a fi constienti de lumina, iar ploile pentru a aprecia soarele.

Usile nu trebuie lasate întredeschise. Daca nu sunt deschise larg, sau daca nu patrund raze de soare,  atunci cel mai bine e sa stea închise, altfel intra ploaia si uda, vântul si ravaseste, noaptea si întuneca.Si usa tot o închizi în cele din urma, doar ca pentru niste clipe te-au atins stropii de ploaie ,ti-a suflat vântul rece in obraji  si te-ai înfrigurat.

Buna dimineata!  îmi iese din nou soarele ,ma cauta, nu vreau sa-l las sa ma astepte. Ma duc sa-i deschid usa larg si s-o închid noptii.

4 thoughts on “Meditatie de dimineata

  1. Aceeasi strofa mi-a venit si mie in cap pe nepusa masa acum vreo luna. Tocmai spuneam acum vreo ora pe un blog ca am vazut cele mai frumoase poze, acum trebuie sa rectific, asta pare mai frumoasa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s