O vara altfel

Vara asta e frumoasa ca o zâna, surprinzatoare ca un cadou de aniversare , plina ca o tolba de jucarii si peste toate, are parfum de regina-noptii. Asta e floarea care a înflorit pentru prima data in glastra din tara, când eram acolo, o floare nou-aparuta in peisajul pervazului si deschisa cu câteva nopti înainte sa plec, spre desfatarea simturilor nocturne.Stiam ca ziua îsi închide portile-petale si-si pastreaza parfumul doar pentru ea, dar nu stiam ca deja îl pierde in zori de dimineata si ramâne doar o floare alba, mândra si rece. Noaptea e a ei, în toata splendoarea, fericiti cei pe care regina-noptii îi încânta si-i vrajeste ,îi seduce noptile, îi abandoneaza odata cu soarele si îi face sa astepte cu nerabdare noptile urmatoare, sa se îmbete de ea.

Si mai are vara asta si acorduri de greiere muzician.Mi-au trebuit 12 ani ca sa-l descopar vara asta, la începuturi l-am cautat, pe urma m-am resemnat ca nu mai face parte din serile mele de acum de vara scandinava,ca lui i se dezgheata glasul si i se acordeaza chitara doar la caldura mare. Dar a aparut de unde a stat ascuns atâta timp, poate l-a trezit si pe el parfumul de regina-noptii, sau poate l-a încalzit soarele mai mult, sau poate pâna acum m-a cautat si el pe mine si nu m-a mai gasit.E drept ca l-am gasit pe timp de zi, putin timid si prea mult nu mi-a cântat,dar stiu ca este pe undeva in preajma si acum pot sa-mi imaginez cântarile-i fara sa trebuiasca sa-l reinventez întâi. Poate ca el cânta, dar eu nu-l aud mereu.

Si mi-a mai adus vara asta fascinant balet de pescarusi. N-am mai vazut niciodata. Zilele astea,de câteva ori pe zi, îi vad cum danseaza pur si simplu pe cer. Cu maiestrie multa, e uimitor cum nu se ciocnesc unul de altul,pentru ca-s sute. Argintii in lumina de amiaza, aurii in cea de apus.În egosimul meu îmi spun ca pentru mine fac asta, ca pe mine m-au asteptat sa ma întorc din vacanta, pentru ca le dusesem dorul, desi la revenire nu-i gasisem si ma întrebam putin îngândurata cu cine m-au inlocuit atât de repede, sau poate ca timpul lor altfel pare si lor li s-o fi parut ca am stat departe de ei o vesnicie, ca poate nici n-aveam sa ma mai întorc.Ceva îmi spunea ca poate ei nici nu stiu ca m-am întors cu gândul la ei, ca daca ar sti, ar trece în zbor pe deasupra casei si totul ar fi ca înainte, când ne dadeam buna-dimineata si ei ma vizitau la un colt de pâine , la o bârfa pasareasca.Mai apoi pescarusul nostru,prietenul casei cum îi umbla vorba, a aparut  pe neasteptate si ne-am îmbratisat imaginar.Se vede ca si lui îi fusese dor.¨Atât de dor ca a organizat un bal nemaivazut in cinstea mea, a noastra. A adunat toti pescarusii de pe cer si i-a pus sa defileze, sa danseze, sa ne impresioneze.Pâna si vikingului i-au cucerit inima, care altfel îi privea cu destula nepasare. Pescarusul in costum apretat si scortos m-a invitat si pe mine la dans, si sufletul meu in rochie  usoara si vaporoasa de bal a valsat cu ei pe cer ca-n timpurile dinainte de împamântenire.

O vara ca o piersica coapta si plina , cu pielea calda de stat in soare,cu obrajii încinsi,cu ochii pe jumatate închisi de lumina.  O vara din care sa musti cu putere, sa-i savurezi fiecare  dulce îmbucatura , sucul sa ti se prelinga  pe buze, pe brate, si sâmburele care-ti ramâne in palma sa-l pui in pamânt,ca poate din el sa creasca o alta vara asemenea.

This slideshow requires JavaScript.

2 thoughts on “O vara altfel

  1. Pina la urma,incepe sa-ti fie dor de toate locurile in care te-ai simtit bine,in care ai lasat o parte din tine si de unde ti-ai luat putin.
    Si chiar daca acolo unde esti multe nu sint,sint in tine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s