THE Apple cake

Cea mai bună prajitură cu mere, creată pe loc, într-un moment de înfrigurare,când cautam cu disperare un motiv sa incălzesc cuptorul și casa.Nu că n-ar fi caldură in casă,dar chiar și așa,mai sunt unele momente când parcă tot înfrigurat te simți,mai ales când vremea e mohorâtă. Fotografiile sunt facute în pripă,pentru că cei trei vulturi mici m-au supravegheat cu ochi stăruitori de la un capăt la altul.

Nu mă dau în vânt după prajiturile cu mere, insă pe asta am s-o mai fac cu siguranță,că mult mi-a plăcut ;)

Aluat de pandispan : 3 ouă (albușuri bătute separat) ,2-3 linguri de zahăr brun,3 linguri făină integrală + puțin praf de copt bio.Am mai presărat și vreo câteva alune tăiate mărunt,doar așa,să le numeri pe degetele mâinilor,pentru că le aveam în fața ochilor.Și vanilie din baton.

Conținutul : Mere rase cu tot cu coajă- vreo 5- amestecate apoi la foc mic,cu o lingură de zahăr brun,cat sa se topească zahărul,adică mai că le-am luat de pe foc înainte de a începe să se încălzească.

Blatul tăiat în 2, însiropat cu suc proaspăt stors de mere,umplut cu merele rase, deasupra restul de mere rase,scorțișoară presărată și alune ,iar,tot pentru că îmi erau în cale,și apoi numai bine,formau umbra mărului.Frunza e din grădină, adusă de copii. Ca să aibă și figură de măr,nu doar gust.

E minunat de gustoasă și de simplă.

22 thoughts on “THE Apple cake

 1. Nu suna simplu pentru fraieri ca mine, dar de facut am sa o fac fara sa stau pe ganduri! :D. Asa-mi plac, grele! Ca oricum incepe luna de prajiurit, nu? Nu poti lasa fetele netratate daca esti gentleman, nu? :). Ma apuc sa o studiez… Poate cine stie, o fac chiar week-endul asta! Poate pot! 😀 Abia astept!

  • Yes,you can,sure! Just that I hardly got a small piece for myself,the children ate it all immediately 😀 But it is so easy ansd healthy,that I should make it again soon 😉

 2. e sezonu’ merelor, excellent choice, seamana cu un crumble, yummy total, congrats! 🙂 pen’ca-s “neputincioasa”(LOL!) la pregatirea deserturilor, ma pricep doar la cele mai simple tarte, atât. Bon appétit! 🙂

  • 😉 Da,arata mai artistic asa,ca doar mancam si cu ochii,oricat ar incerca aia cu conceptul Blind Restaurant (in bezna,adica) sa spuna contrariul 😀 E minunat de buna.
   La multi ani sotului!!! sa fie sanatos si sa fiti fericiti! 😉

 3. E foarte bună, arată apetisant și îmi plac ingredientele. Vai, abia aștept s-o fac! Eu pun nuci în blatul tortului de mere așa că sigur merg alunele. Irina…mai știi cofetăria aceea?! Seară plăcută! 🙂

  • Eu zic ca e sanatoasa,ca merele aproape nu-s calite,zaharul e putin de tot,scortisoara e cruda…
   Cum sa nu stiu? 😉 Acum exersam 😀 Seara placuta si voua!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s