Cea mai bună prajitură cu mere, creată pe loc, într-un moment de înfrigurare,când cautam cu disperare un motiv sa incălzesc cuptorul și casa.Nu că n-ar fi caldură in casă,dar chiar și așa,mai sunt unele momente când parcă tot înfrigurat te simți,mai ales când vremea e mohorâtă. Fotografiile sunt facute în pripă,pentru că cei trei vulturi mici m-au supravegheat cu ochi stăruitori de la un capăt la altul.
Nu mă dau în vânt după prajiturile cu mere, insă pe asta am s-o mai fac cu siguranță,că mult mi-a plăcut
Aluat de pandispan : 3 ouă (albușuri bătute separat) ,2-3 linguri de zahăr brun,3 linguri făină integrală + puțin praf de copt bio.Am mai presărat și vreo câteva alune tăiate mărunt,doar așa,să le numeri pe degetele mâinilor,pentru că le aveam în fața ochilor.Și vanilie din baton.
Conținutul : Mere rase cu tot cu coajă- vreo 5- amestecate apoi la foc mic,cu o lingură de zahăr brun,cat sa se topească zahărul,adică mai că le-am luat de pe foc înainte de a începe să se încălzească.
Blatul tăiat în 2, însiropat cu suc proaspăt stors de mere,umplut cu merele rase, deasupra restul de mere rase,scorțișoară presărată și alune ,iar,tot pentru că îmi erau în cale,și apoi numai bine,formau umbra mărului.Frunza e din grădină, adusă de copii. Ca să aibă și figură de măr,nu doar gust.
E minunat de gustoasă și de simplă.
Mama ce grozav arata! Praful maro e scortisoara sau ciocolata praf?
E scortisoara! Vrei reteta? 😉 pe bune ca e cea mai buna 🙂
Sigur ca vreau!!! Multumesc mult de tot! Am crezut ca nu e pusa ca e secreta si m-am abtinut sa intreb. Cu greu..
Nu suna simplu pentru fraieri ca mine, dar de facut am sa o fac fara sa stau pe ganduri! :D. Asa-mi plac, grele! Ca oricum incepe luna de prajiurit, nu? Nu poti lasa fetele netratate daca esti gentleman, nu? :). Ma apuc sa o studiez… Poate cine stie, o fac chiar week-endul asta! Poate pot! 😀 Abia astept!
Hai ma,ca e simplu de tot.Aluat de pandispan e simplu rau, Mere rase iar e simplu rau,scortisoara pe deasupra si gata,Simplu,in juma de ora,si o mananci in 10 minute.
De fiecare data cand am avut reteta “de juma’ de ora” m-am chinuit la ea 2 ore. Eu nu-s indemanatic ca voi, la mine e ca nascarea…. 😛
Fa-o o data,si pe urma ai sa vezi ce usor e 😉 Faci tu chestii mai complicate,pentru mine cel putin 😀
Looks absolutely delicious. Can I come over to your house?
Yes,you can,sure! Just that I hardly got a small piece for myself,the children ate it all immediately 😀 But it is so easy ansd healthy,that I should make it again soon 😉
I definitely love to have it ….. unfortunately not as often as I would love to… :-).
This you could have,it is easy to make and apart from the sugar- only 2-3 spoons-it is totally healthy ;)And totally tasty 🙂
e sezonu’ merelor, excellent choice, seamana cu un crumble, yummy total, congrats! 🙂 pen’ca-s “neputincioasa”(LOL!) la pregatirea deserturilor, ma pricep doar la cele mai simple tarte, atât. Bon appétit! 🙂
Hej,fix acum je pensais a toi! 😀 Hai ca mai simpla ca asta,nu exista,trust me 😉
my crumble: 🙂
http://incaunipocrit.wordpress.com/2012/09/28/last-night-quick-dinner-before-the-concert/#
“les grands esprits se rencontrent toujours…” 😉 🙂 Bisous…
😉 Maybe,chiar si pe calea undelor virtuale 😉
Pentru astazi am facut in tortulet, ca este ziua sotului meu, dar sambata fac si eu prajitura asta. Arata excelent, mai ales ca i-ad dat forma de mar.
😉 Da,arata mai artistic asa,ca doar mancam si cu ochii,oricat ar incerca aia cu conceptul Blind Restaurant (in bezna,adica) sa spuna contrariul 😀 E minunat de buna.
La multi ani sotului!!! sa fie sanatos si sa fiti fericiti! 😉
E foarte bună, arată apetisant și îmi plac ingredientele. Vai, abia aștept s-o fac! Eu pun nuci în blatul tortului de mere așa că sigur merg alunele. Irina…mai știi cofetăria aceea?! Seară plăcută! 🙂
Eu zic ca e sanatoasa,ca merele aproape nu-s calite,zaharul e putin de tot,scortisoara e cruda…
Cum sa nu stiu? 😉 Acum exersam 😀 Seara placuta si voua!
Nå ble jeg sulten!
:)) Undskyld Hans,lige før sengetid 🙂