Because I’m worth it

Brownie de toamnă

Ingrediente :

60-70 g ciocolată neagră bio

70 g de nuci (cu variații după gust și chef)

80 g făină integrală

cca.1 linguriță praf de copt

100 g unt

75 g zahăr brun (a se adăuga după gust, dacă e cazul)

3 ouă

2 linguri de cacao

Untul și zahărul le-am pus într-un mixer.Am adăugat gălbenușurile de ouă, albușurile le-am bătut separat,spumă tare.Tot în mixer am pus cacao  și ciocolata bucăți,care nu s-a integrat de tot în compoziție,dar nu face nimic. Compoziția din mixer am adăugat-o albușurilor bătute și am amestecat.Nucile le-am călit cât să capete savoarea care-mi place,desigur,nu e obligatoriu,e doar mai gustos,aș zice. Le-am tăiat mai mărunt- dar nu foarte- și au ajuns și ele în compoziție. Dacă vreți arome,de vanilie,rom,portocale,etc.le puteți adăuga,eu n-am vrut,am vrut ciocolată pur și simplu. Am pus și făina amestecată cu praful de copt,am integrat-o bine și m-am abținut cu greu să nu termin jumătate de castron doar așa,cu lingura.

Intr-o tavă mică,de cca 20/20 sau pe aici,am pus hârtie de copt și apoi am turnat compoziția. La 180 gr la cuptor,cca 20-30 minute,se verifică cu scobitoarea.

Se pot dubla cantitățile ,desigur,dacă le vreți mai mari sau mai multe.

Se poate face și o glazură din ciocolată topită cu puțin lapte, sau cu puțin unt. Eu am încercat o glazură ad-hoc din ce aveam în frigider,anume un fel de caramel.Din 2-3 linguri de zahăr brun ars,la care am adaugat treptat niște lapte (probabil ar fi mers și frișcă lichidă,dacă aș fi avut) și am amestecat  cu telul repede și bine,să se omogenizeze .Și puțin unt.Laptele e mai  bine să fie la temperatura camerei,nu abia scos din frigider.

Sunt foarte bune,moi înăuntru,delicioase.

14 thoughts on “Because I’m worth it

  1. Pingback: Parfumul primilor fulgi de nea « Mirela Pete. Blog

  2. Lenesa de mine-am facut brownies zilele trecute dar au fost “la pachet” de la dr Oetker
    Doar ouale si niste ulei am adaugat
    Nu stiu care-a fost baiul c-au iesit cam uscate- insa tare bune la gust
    Mie-mi plac mai moi

    • Si mie imi plac mai moi,si asa cica sunt si brownies adevarate,moi inauntru si cu o crusta ciocolatoasa afara. Cele mai bune brownie pe care eu le-am mancat vreodata le gaseam la o brutarie eco langa mine,care insa a dar repede faliment,erau si produse scumpe si nici eu nu stiau sa faca bussiness deloc.Pacat insa de brownie-le alea,erau nemaipomenite,cu nuci,o bunatate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s