Brownie de toamnă
Ingrediente :
60-70 g ciocolată neagră bio
70 g de nuci (cu variații după gust și chef)
80 g făină integrală
cca.1 linguriță praf de copt
100 g unt
75 g zahăr brun (a se adăuga după gust, dacă e cazul)
3 ouă
2 linguri de cacao
Untul și zahărul le-am pus într-un mixer.Am adăugat gălbenușurile de ouă, albușurile le-am bătut separat,spumă tare.Tot în mixer am pus cacao și ciocolata bucăți,care nu s-a integrat de tot în compoziție,dar nu face nimic. Compoziția din mixer am adăugat-o albușurilor bătute și am amestecat.Nucile le-am călit cât să capete savoarea care-mi place,desigur,nu e obligatoriu,e doar mai gustos,aș zice. Le-am tăiat mai mărunt- dar nu foarte- și au ajuns și ele în compoziție. Dacă vreți arome,de vanilie,rom,portocale,etc.le puteți adăuga,eu n-am vrut,am vrut ciocolată pur și simplu. Am pus și făina amestecată cu praful de copt,am integrat-o bine și m-am abținut cu greu să nu termin jumătate de castron doar așa,cu lingura.
Intr-o tavă mică,de cca 20/20 sau pe aici,am pus hârtie de copt și apoi am turnat compoziția. La 180 gr la cuptor,cca 20-30 minute,se verifică cu scobitoarea.
Se pot dubla cantitățile ,desigur,dacă le vreți mai mari sau mai multe.
Se poate face și o glazură din ciocolată topită cu puțin lapte, sau cu puțin unt. Eu am încercat o glazură ad-hoc din ce aveam în frigider,anume un fel de caramel.Din 2-3 linguri de zahăr brun ars,la care am adaugat treptat niște lapte (probabil ar fi mers și frișcă lichidă,dacă aș fi avut) și am amestecat cu telul repede și bine,să se omogenizeze .Și puțin unt.Laptele e mai bine să fie la temperatura camerei,nu abia scos din frigider.
Sunt foarte bune,moi înăuntru,delicioase.
Mult prea bună! O voi face, e ucigătoare! Felicitări! 🙂
Sa stii ca-i buna! 😉 Pofta buna!
excelent! Si eu merit o bucatica sau macar jumatate din aia de sus 😉
Toate meritam,mai ales duminica 🙂
Ce bine arata!Ne-ar trebui si noua vreo 15 bucati:P
:)) Poate o faceti impreuna, cum faceam noi la scoala cand eram copii 😀
Planuiesc sa fac ceva dulce cu ei cat de curand, desi stiu ca jumatate din ingrediente o sa “dispara” pana sa ne apucam de treaba:P
Sa stii! 🙂 Confirm :))
🙂
Pingback: Parfumul primilor fulgi de nea « Mirela Pete. Blog
Lenesa de mine-am facut brownies zilele trecute dar au fost “la pachet” de la dr Oetker
Doar ouale si niste ulei am adaugat
Nu stiu care-a fost baiul c-au iesit cam uscate- insa tare bune la gust
Mie-mi plac mai moi
Si mie imi plac mai moi,si asa cica sunt si brownies adevarate,moi inauntru si cu o crusta ciocolatoasa afara. Cele mai bune brownie pe care eu le-am mancat vreodata le gaseam la o brutarie eco langa mine,care insa a dar repede faliment,erau si produse scumpe si nici eu nu stiau sa faca bussiness deloc.Pacat insa de brownie-le alea,erau nemaipomenite,cu nuci,o bunatate.
Am bagat si eu nuci in ale mele, nu m-am dezamagit doar ca dupa cateva ore erau tari pe margini
Data viitoare fa-le tu,decat Dr Oetker 😀