Răsfăț de duminică / Sunday treat

O ruladă inventată și creată în mare grabă și cu ochii pe soare,pentru că de mult nu l-am  mai văzut în apus,mai mult înnorat e.Așa că pe moment ce a fost gata,i-am facut o poză rapid, am lăsat bucataria vraiște,am înhățat aparatul foto și am fugit la mare.

Rulada e cu cocos și fructe de pădure. Fotografiile apusului urmează.În cele din urmă,a fost o seară de duminică pe cinste!

…………………………………………………………………………………..

Invented and created very fast,while watching the sun going down,and not having seen it for quite some time.When the cocos & berries roulade was finished,I grabbed the camera and run out the door towards the sea,to take some pictures.Following next.

Rețeta ruladei mele cu cocos și fructe de pădure :

Un blat de pandișpan din 3 ouă,albușul bătut separat spumă tare.Zahărul brun adăugat la albuș,apoi gălbenușurile,3 linguri de făină integrală.

Un alt blat din aceleași cantități,doar ca o lingură de făină am înlocuit-o cu una de cacao.

O cremă de cocos din 2 linguri pline de unt de cocos topit pe foc,2 linguri de făină adăugate și lapte treptat,cât intră,tot amestecând,sa rezulte o cremă consistentă, pe principiul sosului Bechamel. După ce am luat-o de pe foc și s-a mai răcit,am adaugat miere după gust și fulgi de cocos.

Cealaltă cremă e din câteva linguri de brânză de vaci moale- fromage frais- fără sare- și vreun pumn de fructe de pădure,mixate,cu miere adăugată.

Blaturile le-am copt pe rând vreo 20 min. la 180 gr.

Am pus crema de cocos pe unul,al doilea deasupra,crema cealaltă și am presărat niște zmeură,afine,mure peste, și am rulat.Am turnat niște ciocolată neagră topită cu foarte puțină apă,pe deasupra,și nici că i-am mai aruncat o a doua privire, mi-am luat camera foto și mi-am zis : ce-o fi,o fi,dar soarele dispare.M-am întors pe aproape întuneric și am fost foarte mulțumită de rulada mea,foarte gustoasă,numai bine,a avut timp să se așeze :D.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s