More decadence

2orange cake 015_pe

What is a winter for,if not for this? Oranges, black chocolate,white chocolate.Makes the grey day so much brighter already.

2orange cake 021_pe

Crema de portocale :

4 galbenusuri batute pe baie de abur, o lingura de unt adaugata, compozitie lasata la racit, amestecatå apoi cu miere dupa gust,de genul 1-2 linguri,as zice. Si cu portocala mixata.Am pus vreo 3,deci crema a iesit cam moale,am dat-o la congelator sa se mai intareasca.Plus coaja rasa de portocala.

Crema de ciocolata : 2 galbenusuri amestecate cu 50 g zahar brun.Apoi 25 gr de faina integrala.Se adaugå 250 ml lapte care intre timp a fost pus la fiert,se pune totul pe foc pâna se îngroasa crema.Se adauga 50 g ciocolata neagra.

Blatul : 6 oua,albusurile batute separat.5 linguri de zahar brun, 2 linguri de cacao,5 linguri de faina integrala. Altfel spus,blat de pandispan.

Insiropat cu suc de portocala stoarsa .Glazura din ciocolata alba topitå la foc mic.

Asta fuse o alta inventie de tort cât mai sanatos ,pentru ca iarna nevoia mea de ciocolata e invers proportionala cu durata zilei lumina.Desi placerea cea mai mare e in procesul creatiei.

6 thoughts on “More decadence

    • Cu placere 🙂 Ale mele asa-s toate, cu ingrediente cat mai sanatoase,zahar cat mai putin posibil,unt la fel… Sper sa-ti placa 🙂 Foarte bun e si cel dinainte,tortul albastru,cum i-am zis, e de incercat 😉 Doar sa lasi blatul sa fie rece, si aici ,si la celalalt,sa nu curga cremele.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s