Inimi de vanilie
25 g drojdie
1/2 l lapte 75 g unt
2 linguri miere lichidă
1/2 păstaie de vanilie
700 g făină (integrală)
Drojdia se topește în lapte, untul se topește pe foc.Laptele se amestecă cu mierea și vanilia. Se adaugă făina.Se frămîntă aluatul bine.Se lasă sa crească cca 1 oră.Se întinde apoi pe masa de lucru în grosime de 3 cm,se taie forme ,se lasă să crească și în tavă cca 3o min.
La cuptor la 225 gr cca 15-20 min.Sunt gata când au un sunet gol dacă le ciocăniți puțin 😉
Asta e rețeta din cartea copiilor. Eu însă am adaugat afine în aluat,la frământat. Și am pus inimile la cuptor la 180 gr.Și am pus și unt mai puțin și vanilie mai multă..Însă cu afinele,poate aș fi pus vreo lingură de miere în plus.
multumim! arata minunat!!!!
🙂 Noi deja le-am terminat
arata ca niste declaratii de dragoste 🙂
🙂 Declaratii pofticioase