Revenire

mrUntitled_pe

Ninge.

Ochi minusculi și nenumărați se îndreaptă la unison spre bărzoiul șef. Acesta își cercetează vădit nedumerit- pentru a câta oară?- ceasul de la pieptul fracului.Îl ciocănește nițel,nicio schimbare. 29 Martie.

-Nu înțeleg și pace! bâguie într-un târziu. Să mă jumulească careva, și tot nu pricep.

Da’ la prognoza meteo te-ai uitat? ciripește ascuțit o pasăre mai din dos.

Hm,recunosc,nu. Se schimbă pe celălalt picior. Da’ de câte ori am aterizat noi pe zăpadă la sfârșit de martie?

Ni-cio-da-tă… tușește un pițigoi bătrâior,cu un ciuf alb în frunte.Taică,de când sunt eu pasăre,n-am văzut așa ceva.Mi-au înghețat oscioarele.

Da’ pe tine nici nu te înțeleg,bădie! strigă un rățoi țanțoș.La vârsta dumitale ar trebui să stai acolo în țările calde,la soare,că iar ne impui capetele cu reumatismul tău!Unde mai pui că am fi ajuns mai repede dacă n-ar fi trebuit să te așteptăm,scuză-mă, dar te cam lasă aripile.

Ei,și dacă ajungeai mai devreme,ce? Nu vezi? Și doară n-aveam să rămân singur printre străini.Te rog să fii cuviincios altfel,că ai să ajungi și tu la etatea mea… dacă n-o pune gheara pe tine vreo mâță!

-Hei,gata! N-avem unde sta,n-avem ce mânca,chiar credeți că e timpul să vă ciondăniți acum?  se agită o cinteză.Un fulg mare și greu îi cade pe frunte și se scutură țâfnoasă.

Stau acum cu toatele în cerc,obosite după un drum de zile și nopți,ca niște babe și moșnegi ciudați, cu cojoace din puf și cușme albe de zăpadă.Bărzoiul șef își clatină capul lunguieț precum ruda lor îndepărtată,pasărea beată.Din când  în când își mai ciocăne ceasul de la piept,convins fiind că cineva i-a jucat o festă și l-a dat cu o lună mai târziu.Încă nu știe că și brândușele ascunse sub nămeți la fel s-au păcălit.

Calendarul cel mare de tot,care atârnă de semilună, trebuie să fi fost întors din nebăgare de seamă,cu o filă în plus…

9 thoughts on “Revenire

  1. Sper ca de 1 aprilie să spunem :”Ninge!” și să fie…păcăleală! Sper! Paștile catolice vin pe iarnă, ce păcat, primăvara e cu mare farmec de Paști. Bietele păsărele… Te pup, seară frumoasă! 🙂

  2. Acum înțeleg eu de ce au poposit zilele trecute tot felul de păsărele(cinteze, potârnichi) pe la noi prin curte… Fugeau din fața iernii, săracele…

  3. Eu sunt mai suparata si mai dezorientata decat pasarile din povestea ta. Cineva sa imi recomande o tara unde este doar vara, sa stiu unde sa ma mut. :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s