De inimă

caju.jpg

De ceva vreme încoace aveam mare poftă de alune caju. E drept că mai mâncasem de câteva ori,dar de data asta începuse așa cu o poftă de om normal și escalada pe zi ce trece cu o disperare invers proporțională cu nepăsarea lucratorilor de la supermarketurile pe unde le căutam, insensibili la dorința mea banală de niște nuci. La urma urmei era raftul plin de migdale,fistic,alune și alte chestii ronțăibile. După o săptămână deja nucile caju erau pe toate listele de cumpărături ale mele,ale lui și mă bătea gândul să le adaug și pe lista vecinilor.

După vorba aia înțeleaptă care zice că atunci când nu mai cauți, găsești, vine vikingul într-o zi acasă cu 2 punguțe de alune caju, naturale și ecologice. Mai să-mi stea inima de emoție. Le-am pipăit cu drag pe fiecare în parte declarându-le pofta mea sinceră și nelimitată .Tocmai când chicoteau și ele alintate în punguțele lor de plastic, mi-a căzut privirea pe prețul care sălta și el cu voioșie prin fața ochilor mei. Să îmi mai stea inima o dată…

Curioasă să aflu ce conțin cajuurile astea de le voiam așa de tare, caut pe internet. Punctul 1. Alunele caju sunt bune pentru inimă și previn atacurile de cord. Excelent! mi-am zis. După ce faci infarct când le vezi prețul ești resuscitat cu un pumn .De alune. Merită, zic, pentru o inimă sănătoasa.

13 thoughts on “De inimă

  • Eu mi-am luat in vacanta in tara, erau gata prajite si sarate. Bune si asa, dar parca le prefer fara sare.Oricum,da,bune! Hm, acu iar vreau si-i duminica… 😦 😀

 1. Vai ce poftă mi-ai făcut! Iubesc cajuul, dar cumpăr destul de rar, din cauza preţului, dar şi a faptului că nu mă pot abţine să nu dau gata o pungă dintr-un foc :)) Aşa că de obicei merg pe migdale sau nuci.

 2. Si eu sunt fan! 🙂
  Am gasit ieftine la Auchan (marca proprie), coapte si, din pacate, sarate – dar calul de dar…
  10 lei 250 grame. Relativ cinstit, zic io.

  • Si eu la fel le gaseam in Ro.,parca tot asa, 1o lei punguta, desi trebuie sa existe si in magazinele naturiste din Ro., alune caju simple.Insa imi imaginez ca sunt si mai scumpe decat cele din supermarketuri,deja prajite si sarate.De o pofta, cand si cand, sunt bune oricum.

   • Tot ce-am gasit gen caju, migdale, alune de padure etc (inafara de cele de mai sus) era de la 60 lei in sus, kg. Or fi mai ieftine vrac, pe undeva, dar eu nu prea am incredere in chestii de genul asta neambalate.
    Oricum ar fi, merita, hihi! macar de pofta.

 3. Pingback: Banana split / Idee de weekend | SILVING

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s