Tortul bio cu ciocolată albă și zmeură

t1.jpgIată și rețeta tortului de 10 ani,la cererea sărbătoritei.Să fie cu zmeură,căpșuni și ciocolată și să aibă o inimă.Numai atât? Am răsuflat ușurată.Sigur? Am mai întrebat o dată,cu gândul că poate vrea vreun cal suspendat în inima aia ca-ntr-o colivie,că parcă prea e simplu și ușor doar cu o inimă.Da! Bine,am zis repede,de teamă să nu se răzgândească.

Și l-am făcut.In stilul meu clasic de acum.Cu făină integrală,zahăr cât mai puțin,ba chiar și cremă fără unt.Dar cu copyright,că rețeta cremelor îmi aparține,mai puțin cea a blatului de pandișpan.

Blatul : 6 ouă,din care albușurile bătute spumă,la care am adugat 4-5 linguri nu prea pline de zahăr brun,le-am mai bătut iar împreună și apoi  am pus și gălbenușurile.Și vanilie pudră (nu zahăr,din cea pulbere maro sau baton de vanilie,asta folosesc).Și 6 linguri de făină integrală.Totul amestecat într-o compoziție închegată.La cuptor la 180 gr. până se coace.
Crema de cicolată albă: 200 ml lapte  la încălzit,am adăugat  o lingură și jumătate de făină și am amestecat până a început să fiarbă și tot așa până s-a îngroșat.
Am adaugat o lingură de ulei de cocos ,am amestecat să se topească.Am stins focul și am pus și o cicololată albă,in bucăți.Iar am amestecat să se topească și să devină o cremă omogenă.Am lăsat la răcit. Mai apoi am pus și câteva picaturi de miere,să fie puțin mai dulce,așa mi s-a părut că i-ar mai trebui,deși mergea la fel de bine și fără,cred.
Crema de zmeură : un iaurt grecesc de 200 g,o pungă de zmeură congelată,miere după gust.Totul la mixer până devine cremă omogenă.
Blatul mai rece l-am tăiat în 3,l-am însiropat cu suc proaspăt stors la storcător din căpșuni proaspete,un măr și o pară.Care de altfel era așa de bun că l-aș fi băut pe tot pe loc.
Prima cremă a fost cea albă,a doua cea roz.Glazura dintr-o ciocolată albă topită cu foarte puțin unt de cocos,la foc mic.Inimă roșie de căpșuni,contur de ciocolată neagră.

 

Sărbătorită mulțumită și de decor și de interior,tort terminat pe loc cu invitații care n-au mai lăsat nimic în farfurie.Și ce-am mai mânca (încă) o felie!…

t2.jpg

 

12 thoughts on “Tortul bio cu ciocolată albă și zmeură

 1. …și nici n-ai menționat INIMA !!!
  Frumos este și gustos pare 🙂
  PS: ține-mi,te rog,o felie că vin mai târziu s-o gust 😉 !!!
  LA MULȚI ANI !!!

  • Nu e,pentru ca zmeura e inghetata,de fapt asa fac si inghetata de casa cu fructe de padure.Iese o crema densa,si daca o pui pe blatul destul de rece (ca sa nu se topeasca) si dai la frigider cum termini,sta foarte bine.Asa fac cu toate torturile cu crema de fructe din astea de padure.
   Multumim,Salmi!

 2. Interesanta ideea fiicei tale si frumoasa realizarea ta. 🙂 Aspectuoasa si, cred, delicioasa. Tortul de capsuni e preferatul meu. 🙂 Doar ca mama il face o data pe an. :)) Iar eu nu ma incumet. 😛

  • Da,ea e singura care are tort la cerere,ca ceilalti doi prind zilele in tara si acolo cumpar de la cofetarii,ca n-am chef sa stau sa coc in caldura.Desi la cofetarii sunt dulci tare.
   Lasa,ca si daca ai manca prea des te-ai satura de el 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s