Prajitură cu mere

pm1.jpg

În ultima vreme fac prăjituri de nevoie.Nu că nu mi-ar plăcea să fac,că se știe că-i o pasiune.Doar că de multe ori,tot în ultima vreme,mai degrabă aș picta sau desena ceva,decât să prajituresc.Și totuși,când mă uit la bananele care nu lipsesc din casă și cărora uneori nu le facem față și ele încep să se pistruieze prin urmare…Atunci n-am încotro,ca să nu le arunc.Cum azi are și fiu-meu pe prietenul lui de la grădiniță în vizită,ocazia a fost numai bună.Așadar:

Blat: 6 ouă -albușuri bătute spumă,apoi amestecate cu gălbenușurile.+ 2 linguri de sirop de orz pentru îndulcire.+ 7 banane mixate ca un piure.+8 linguri de făină integrală.+ vanilie pudră.+ 1 lingură ulei de cocos.+ 1 lingură scorțișoară.

Compoziția am pus-o într-o tavă pătrată (ca de tort),pe hârtie de copt și am dat-o la cuptor,desigur.

Între timp am luat vreo 8 mere pe care le-am dat pe răzătoare și le-am pus pe aragaz la călit,nu prea mult timp.Le-am lăsat la răcit.Ca apoi să le amestec cu puțină scorțișoară și cu miere la fel,după gust (fără a le mai încălzi iar,se înțelege,asta e și ideea,că fie mierea crudă).

Am tăiat blatul în 3,l-am însiropat cu suc proaspăt de mere,am pus compoziția de mere între straturi.Pe deasupra,ca să nu rămână o prăjitură cheală,am presărat cu nuci tocate și am turnat niște ciocolată neagră topită (vreo 4-5 pătrate).

Ai mei mănâncă în reprize,musafirul nu se dă în vânt,că nu-i place prajitura cu mere,zice.Deh…și ce bunătate! Da-l înțeleg cumva,că nici mie nu-mi plăcea în copilărie,însă gusturile astea se schimbă și ele,și bine fac,nu? 🙂

O altă prajitură de-a mea cu mere,tot fără zahăr, e aici.

8 thoughts on “Prajitură cu mere

  1. …m-am gândit la o soluție ! Poate te apuci să pictezi prăjituri,astfel fiind rezolvată problema prăjituritului/neprăjituritului… 😆
    Va trebui să găsești atunci o soluție grădinițarilor : sau să le inspiri dragostea pentru pictură sau… ceva altceva dulce !
    Baftă

    • Nu-i asa? 😀 Cred totusi c-o sa mai incerc si o prajitura cu ciocolata data viitoare,pentru colegul pretentios.Parca nu m-as baga direct la pictura,ca abia am varuit casa :D.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s