Tort de sâmbătă

P1220403_pe

P1220406_pe

Unul mic ca de weekend și fără zahăr în blatul din făină integrală. Doar însiropat cu un sirop Irish cream pe care l-am luat ieri de la magazinul de înghețată. Cu cremă de afine (+ iaurt și puțină miere ) și cremă caramel (Dolce Latte) luată din magazinul naturist. Și o glazură de ciocolată neagră cu puțină miere.

E dulce cât trebuie- nici nu-mi pot imagina dacă aș fi pus zahăr în blat cum ar fi fost, diabetos probabil. Formele de ciocolată albă au ieșit la întâmplare, și unele au forme cât de cât umane, îmi pare. Alta îmi pare iepuraș. Desigur, imaginația mea e bogată și vede creaturi în orice.

10 thoughts on “Tort de sâmbătă

   • Prăjituri bune fac foarte des, dar nu mai am timp să pozez nimic, ori să descarc pozele făcute, numai job și atelier toată ziua! Mi-e dor să pierd un pic vremea, zău așa! E yummy de tot tortul acesta, te pup! 🙂

  • E drept, si asa pot parea :)))
   Reteta de blat e foarte simpla, aceeasi pe care o folosesc la toate torturile mele (de pe blog), cea cu cate oua atatea linguri de fainå si atatea de zahar, la care eu pun de obicei macar cu o lingura mai putin de zahar,mai ales ca e si brun si e oricum mai dens si mai dulce,imi pare.
   La blatul asta (pt forma de 18 cm) am batut vreo 4 oua- spuma intai, apoi galbenusurile adaugate- apoi am pus 4 linguri de faina integralå, vanilie (aia maro,nu zahar),si am mai pus si niste pulbere de afine si de zmeura, sa vad ce iese, si a iesit blatul cam albastru-gri :D. Zahår n-am pus , dar daca ar fi fost sa pun, as fi pus vreo 3 linguri.Dar siropul ala Irish a fost prea dulce si suficient, la insiropat feliile.
   Cam asa :).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s