Ciocolată multă și curgătoare, pentru cheful ăla mare. De ciocolată adică, care vine și calcă totul în picioare, și te ia valul și te lași în voia lui, că nu ai altă scăpare. Noroc că nu ia mai mult de vreo 20 de minute să faci fondantele astea.
200 g ciocolată neagră
70 g unt (eu am combinat cu unt de cocos)
4 ouă
70 g zahăr (am pus vreo 60-65 de g de zahăr de cocos și zahăr brun, în amestec)
50 g făină (integrală,la mine,ca de obicei)
Cuptorul se încălzește la 220 gr. Cicolata se topește în baie de aburi și se adaugă untul în bucățele. Ouăle se bat bine cu zahărul. Peste ele se toarnă ciocolata și apoi făina. Iese un amestec din care cu greu te poți opri să nu te tot lingi pe degete.
6 forme de muffins se ung cu unt și se presară cu făină.Se repartizează compoziția de mai sus în mod egal. La cuptor timp de 8-10 min. Se țin sub observație- trebuie scoase din cuptor cât încă sunt puțin fluide înăuntru.
Asa farfurie faina as tine-o doar ca bibelou. 🙂
Daa, farfuria asta faina am luat-o in primavara din muzeul Van Gogh din Amsterdam, e o pictura a lui Van Gogh, “Almond Blossom”. Asa mi-am zis si eu, dar pe urma am zis ca mai multa placere imi face sa si mananc din ea, sa o vad in fata ochilor, ca bibelourile pana la urma stau si aduna praf 🙂
Oh , Doamne! Sa ling ecranu’ sau nu? Poate ma duc astia din birou la nebuni….
:)) Poti sa le faci acasa diseara, in jumatate de ora deja le mananci 😉 .Stiu, nici eu nu rezist retetelor cu ciocolata :))
As putea….😀