Tort raw-vegan din ciocolată

P1220497_pe

Cred că e primul tort de felul ăsta. Deși am mai experimentat de vreo câteva ori cu raw-ul ăsta. Nu mă dă pe spate încă, sau aș putea mânca până m-aș sătura și nu mi-ar mai trebui. Mi se par destul de grele pentru stomacul meu.

Dar am văzut rețeta asta la Sportychoco (admir toate torturile de acolo, sunt pur și simplu fascinante)  și m-a bântuit de atunci. Nu de mult, de câteva zile. M-am gândit că pare mai lejer de digerat. Sau cel puțin că merită încercat.

Dar cum eu le fac tot după capul meu până la urmă, sau după cum cred că ar fi compatibil cu gustul, meu, n-am măsurat cantități. Am pus nuci pecan în mixer, am pus puțin ulei de cocos, cacao raw, miere, păstaie de vanilie. Din ochi, și a ieșit perfect.

Am dat la frigider ca să fac între timp crema. Din alune caju înmuiate în prealabil și mixate. Peste care am pus miere, cacao raw, pudră maca, pudră de ghimbir, de scorțișoară, foarte puțin unt de cocos dar și de cacao. Suc de portocale suficient și fără chili sau cayenne (hai, un praf de cayenne cât să se ia pe vârful degetelor, mi-a fost teamă că nu-mi va plăcea atât de spicy, nu prea agreez ideea de spicy și ciocolată). Toate le-am pus după gustul meu,dar,fără anumite proporții. Am mai pus și niște pudră de lucuma, dacă tot aveam. Și am tot gustat, să văd de-mi place sau mai ajustez.

Am pus crema asta peste blat, am dat la congelator vreo 6 ore, că am ieșit pe afară și am uitat de el.

L-am scos, am pus pe deasupra multe felii subțiri de portocală, să-l acopere bine. Am turnat apoi glazură din ciocolată neagră topită pe baie de abur, și căreia i-am adăugat foarte puțină miere când s-a mai răcit.

Am presărat și niște polen, praf de afine, etc.. ca să-l mai colorez doară. Și l-am pus de data asta în frigider.

L-am gustat. Nu-i rău. Adică mi-a plăcut chiar, ca să vezi!

Și adaug: a doua zi de dimineață am mâncat singură aproape jumătate de tort. E și mai gustos decât ieri și e numai bun de mic dejun, cu atâtea nuci, miere și alte cele energizante.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s