Tartă cu mere

P1230322_pe

Aluatul:
120 g unt la temperatura camerei
240 g făină
40 gr pudră de migdale
75 g zahăr pudră
1 ou

Untul se amestecă cu făina,pudra de migdale,zahărul pudră, până se face un aluat de consistență grunjoasă.Atunci se adaugă oul și se frământă repede aluatul pentru a forma o minge.Turtiți aluatul până la grosimea de 2 cm,înveliți-l în folie de plastic și dația la frigider min. 2 ore.

Compoziția de mere:
11 mere mijlocii (mai puține, dacă-s mai mari, deși după mine, nu există prea multe mere într-o prăjitură)
20 g unt
15 g zahăr
vanilie
1 gălbenuș

Merele se curăță, se taie cubulețe. Se adaugă peste untul încălzit,cu zahărul și cu vanilia,și se mai lasă la foc mic cca.10 min.

Cuptorul se încălzește la 190 gr.
Aluatul se împarte în două,se întinde pe masa (planșeta) pudrată cu făină. Se rupe cam ușor, așa că eu l-am făcut din bucăți și le-am conectat una de alta în forma unsă cu unt și presărată cu făină. Am întins aluatul și pe pereții formei. Se înțeapă aluatul cu furculița.

Se adaugă merele și deasupra restul de aluat.Care a fost suficient să mai rămână așa că după ce l-am uns cu gălbenuș de ou am pus peste el steluțe din aluatul rămas, unse și ele cu gălbenuș și totul la cuptor pt. cca 40 de min.

Când am scos tarta din cuptor am pudrat-o puțin cu scorțișoară.

E foarte gustoasă, și o spun eu care nu mă dau în vânt după prăjituri cu mere, pe care le fac de obicei atunci când am prea multe mere și nu mai sunt suficient de zemoase să fie mâncate pur și simplu sau să fie stoarse într-un suc.

6 thoughts on “Tartă cu mere

  1. Migdale, mere, unt, vanilie, aluat de tartă, scorțișoară și steluțe! Păi ce să mai vrea omul?! Minuăție, te felicit, Irina! Yummy, poftă bună! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s