Casă de artist

-Dragă, de când artistă te-ai făcut, casa asta mi-e de necunoscut! Perdeaua nu mai e albă ci pestriță, covorul ăsta e ca o paletă de acrilice uscate, parchetul arată ca o pictură abstractă nereușită, mâncăm printre pete de culori și bine că fereastra asta nu dă spre vecini,  că dacă ne-ar vedea perdeaua nu ne-ar mai trece nimeni pragul decât NYPD!

pd_pe cv
-Arta cere sacrificii, ce vrei? Mă gândesc mai degrabă la DIY!
-Ăsta ce departament de poliție mai e?
-Departamentul Diego Investigations for You!
-San Diego, aha! Ăsta o fi serial nou, dar zău dacă-mi pasă cine-mi investighează crima din casă! Asta e, ne-ai omorât casa!
-Nu e crimă cu premeditare, e crimă din întâmplare! Am circumstanțe atenuante! Și e Do It Yourself, you know!
-Nu, nu știu. Eu îmi doresc niște lucrări atenuante! Și nici măcar afară în grădină nu mă pot refugia, că nici grădină nu mai avem, decât trambulina aia gigant care usucă tot pământul sub ea, ca un zmeu. Asta e, nu mai avem casă cu grădină, ci casă cu trambulină care ne-a stricat toată iarba.
-Stai așa, că ne ajută Diego!
-Un grădinar tânăr cu piele bronzată pentru o nevastă disperată, hm? Te uiți prea mult la seriale ireale. Ai vrea tu!
-Aș vrea și eu, însă Diego ăsta e (și) pentru un bărbat disperat! Ca tine! Și-ți dă și card de fidelitate, ca să stai liniștit! Lunar cu promoții speciale de reduceri de până la 50% ! Și servicii unice, exclusive, iar newsletter-ul te ține la curent cu orice noutate.
-?? Așa ieftin se vinde? Și oferă și exclusivitate, și unicitate? E profesionist, nu te încurci cu amatori,dragă?
-E și grădinar, și tâmplar, și decorator, e un vrăjitor! De stil! Cu stil!
-O fi vreun artist de care te-ai îndrăgostit, te pomenești!
-Cred că poți spune și așa! Are și portofoliu! Uite aici un Art Mix! Nu îmbină culorile pe covoare la întâmplare, ca mine. Covoare Tulipo, cu efect 3D, create cu imaginație.

cvi
-Ohoo, așa deci? Nu cred că face nimic la întâmplare, artistul ăsta al tău! Pare mult mai organizat! Ia dă să văd! Ia uite, iarbă artificială care pare atât de naturală! Cu întreținere ușoară, pentru pavare exterioară! Asta ne trebuie în grădină, primul pas, și-apoi doar trambulina ne-a rămas, care n-o să mai strice peisajul verde de acum încolo.

5996285386814-padloszonyeg-ibiza-verde-szalas-mufu-zold-enterior-01
-Mai facem niște pași și înăuntru, de la un capăt la celălalt, și facem o operă de artă! Punem un parchet laminat Woodstep Castle, din stejar rustic, rezistent la uzură. Doar la Diego oferta asta de parchet laminat e unificată sub o marcă proprie, populară pentru calitate la preț avantajos fără doar și poate. Punem și-n baie o pardoseală rezistentă la apă, că nu mai e nevoie să-mi spui, știu că am scăpat vreo câteva borcane cu apă acuarelată în același loc care acum stă umflat de parcă de sub el ar vrea să iasă ceva încă neidentificat. Uite, Woodstep Compact Plus, cu efect de lemn, cu model rustic de dușumea. Pardoseala asta Woodstep are garanție 30 de ani, se curăță ușor de orice pată și-i fără zgârietură, e pretabilă încălzirii prin pardoseală, desigur. Ooo, iar în atelierul meu vreau neapărat un tapet Florance mov uni, cu fibre de lână. Să-mi aducă energie pozitivă, lumină violetă, inspirație luminoasă, să fac artă cât mai frumoasă! Uite cât de zen e!

5996285402835-tapeta-florance-227200-lila-szinminta-01  5996285554428-lvt-compact-plus-2mm-6010-3-manitoba-kisenterior-01 70d318a1006d7c8f03e2ca105dd4f8c1_f3436

-Sincer, eu aș sfătui pe toată lumea să aleagă stilul scandinav. E puțină bătaie de cap pentru o casă elegantă, suplă, armonioasă, odihnitoare. Îți faci pereții albi și doar un perete, în living-room, îl faci albastru închis de exemplu. Pentru contrast. L-aș face din vopsea groasă aruncată pe perete, întărită, care să arate ca un papier-maché, că tot e la modă. Și uite că anul ăsta e la modă și stilul natural, cu tapet care imită lemnul pădurii. Și auriul și metalicul, strălucirea anilor ’70, Disco, baby! Grease în sufragerie! Și niște geometrie , că tot ți-a plăcut ție la școală, poftim covoare colorate și împătrate. Hai să le scriem  și noi ce ne încântă cel mai mult, pe pagina de Facebook, poate ne dau și niște sfaturi utile! Au doar specialiști profesioniști.

-Ba cred că ne pot da sfaturi și la fața locului, parcăm gratuit, stăm la o cafea și îi descoasem de toate ațele, de la consiliere profesională la tăierea gratuită la dimensiunile dorite a traverselor și mochetelor, la tivirea gratuită a perdelelor, surfilarea la preț promoțional, transportul la domiciliu la preț avantajos, plata cu cardul.

-Până la urmă, e bine c-am aranjat casa în felul meu artistic neordonat, uite că tot răul spre bine și acum o s-o transformăm artistic ordonat!

-Da, atâta timp cât Diego rămâne ăsta care e, specialistul în finisare, și nu se transformă în profesorul ăla al tău de pictură, hm…

 

diego_RO-300x101

Scris pentru Spring SuperBlog2016.

7 thoughts on “Casă de artist

 1. Îmi place stilul poveștilor în care îmbraci reclama! Mi-ai făcut poftă să redecorez casa, deși eram mulțumită de felul în care arăta! Chiar acum mă duc să arunc o privire (sau mai multe) pe diego.romania.ro !

  Succes mai departe, Irina!

  • Hai, Zina, ca mai sunt doua probe si gata! Acum o finisez pe penultima. Ai rezistat eroic sa mai vii pe aici sa mai citesti :D. Ah, cred ca tuturor ne-ar placea sa ne redecoram casa din cand in cand, ba chiar sa schimbam casa cu totul. Si cum asta nu putem asa usor, macar sa schimbam un covor 🙂
   Multumesc, weekend frumos!

 2. Ce? Cum adica mai sunt doua probe? Asa de captivata l-am citit… vorba lui Ziva, mai aveam putin si il puneam pe al meu sa masoare pe aici prin casa. Felicitari! Succes!

  • Cele mai multe articole de luna asta sunt pentru SuperBlog. Dar gata, inca un articol si se termina. Multumesc!
   Da, si mie mi s-a facut pofta macar de un covor din ala colorat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s