De primăvară

002_pe

Și începe perioada asta frumoasă și capricioasă și tipic scandinavă, care uneori ma exasperează, adică atunci când mă prinde pe afară, că poate fi soarele pe cer cât e el de mare, în clipele următoare dă peste tine o ploaie de parcă ar sta cineva acolo sus cu o găleată să ți-o toarne în cap când ți-e lumea mai dragă și mai sclipitoare. Și apoi soarele iar stă mare și aurit peste tine și când să te uiți la el mai bine, dă un nor peste el și iar te scuturi ca un câine ieșit din apă. Ba e primăvară, ba e toamnă, ba scotocești după ochelarii de soare, ba după umbrelă. Bine, eu nu am umbrelă, n-are niciun sens la vântul care acompaniază de obicei ploaia.

Bonusul însă, e că poți vedea câteva curcubee pe zi, și ieri s-au învârtit în jurul casei după cum prindea să le bată soarele. Eh, cum eu sunt o împătimită a curcubeelor, când le văd îmi trece și iritarea… până la următorul duș și iar mă zvânt cu un curcubeu.

Later edit: Ce spuneam. Asta a fost ieri. Dar vorbești de el și el e la ușă. O ninsoare cu soare și un alt curcubeu în plină splendoare. Când apare, când dispare, intre clipe, mai palid, mai intens, după cum zboară norii și printre ei fac loc luminii, o inimă arcuită pulsând pe cer.

5 thoughts on “De primăvară

  1. Nu cred că aș rezista la o vreme atât de capricioasă…
    Oricum, îți doresc o primăvară fericită, cu inspirație și succese pe toate planurile, dragă Irina! ♥

  2. Minunat! Si cum se procedeaza cu o vreme asa schimbatoare? Ca doar nu plecati de acasa in cizme si pantaloni scurti, plus o foaie de ceapa ca poate ploua un pic?

    • Eu, care merg mult pe jos- adica pe afara- ma uit la prognoza locala si daca sunt semne de ploaie imi iau haina cu gluga sau haina de ploaie. Cei care-s mai mult in masina nu cred ca au treaba. Iar cei pe bicicleta probabil fac ca mine. In pantaloni scurti nu plec niciodata de casa, eu cel putin, ca n-am ajuns sa-mi fie atat de cald aici incat sa nu suport o pereche de pantaloni lungi :D.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s